Με τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ασχοληθήκαμε με το πάντα επίκαιρο θέμα των διαδικτυακών παιχνιδιών. Αφορμή ήταν το Fortnite και το πρόσφατο διαφημιστικό κόλπο του που “τρέλανε” εκατομμύρια παιχτών παγκοσμίως. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε κόμικ με κεντρικό θέμα τον εθισμό κάποιων παιδιών, που τα οδηγεί σε απομόνωση, κακές μαθητικές επιδόσεις, δημιουργεί εντάσεις στην οικογένεια, βλάπτει την υγεία τους κ.α.

Τα παιδιά μελέτησαν υλικό από το ΕΚΑΔ (Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου) και έγραψαν σε πίνακες αφήγησης τις ιστορίες τους. Αφού τις συζητήσαμε, τις μετέφεραν στον υπολογιστή με το λογισμικό Cartoon Story Maker.

Σημείωση: Η μόνη παρέμβαση στις ιστορίες των παιδιών είναι η διόρθωση των ορθογραφικών λαθών.

ΣΤ2

Άγγελος – Γιάννης

Ευθύμης – Λάμπρος

Εβελίνα – Μαρία – Μαριαλένα

Κλόη – Μαρία

Λεωνίδας – Ορέστης

Θεοδόσης – Νίκος

 

ΣΤ1

Δήμητρα – Κυριακή

Ειρήνη – Κίρα

Τζωρτζίνα – Φραντζέσκα

Γιάννης

Νικόλας – Μιχάλης

Παναγιώτης – Στέλιος


Την Παρασκευή 20/12/2019, την ώρα του μαθήματος με το ΣΤ1 υποδεχθήκαμε τους μαθητές της Γ’ τάξης (με την δασκάλα τους κ. Γιολάντα). Τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης ανέλαβαν ρόλο μέντορα,  μοιράστηκαν τις ιστορίες τους με τους μικρούς μαθητές και τους έδειξαν πώς να χρησιμοποιούν το λογισμικό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ’ τάξης για τον εθισμό στα διαδικτυακά παιχνίδια και η εξοικείωσή τους με το λογισμικό Cartoon Story Maker, το οποίο θα αξιοποιηθεί μελλοντικά.