Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα  της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει στους εκπαιδευτικούς  την ευκαιρία να διερευνήσουν μαζί με τους μαθητές/ήτριες τους το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε στην δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Μπορούμε  να υποστηρίξουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με τους εξής τρόπους:

  1. Εγγραφή της σχολικής μονάδας  ως υποστηρικτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε εδώ.
  2. Εγγραφή  στην Ευρωπαϊκή σελίδα του Safer Internet Day www.saferinternetday.org με την εγγραφή σας εδώ .
  3. Κατεβάστε το λογότυπο του SID 2020 από εδώ και αναρτήστε το στην σελίδα του δικού σας  Σχολείου.
  4. Κάντε retweet στο twitter για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου:
  5. Κάντε κοινοποίηση στο Facebook για την Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πηγή: https://saferinternet4kids.gr