hack your classroomΣτο πρωτότυπο αυτό εργαστήριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που πραγματοποιείται στους χώρους των σχολείων, μαθητές και καθηγητές σχεδιάζουν την τάξη των ονείρων τους, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Με εκτυπωτές τρισδιάστατης εκτύπωσης και έξυπνους μικροϋπολογιστές, ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο ενδιαφέρουσα και λειτουργική και, τελικά, να δημιουργήσουν από κοινού ένα σχολικό περιβάλλον που να μπορεί να εμπνεύσει αλλά και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τη διδασκαλία.
Μέσα από δράσεις που συνδυάζουν το φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο και υπό την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών, σχεδιάζουν όλοι μαζί τη νέα τους τάξη.
Στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές πειραματίζονται και μαθαίνουν, χρησιμοποιώντας βασικό εξοπλισμό και εργαλεία, ενώ έρχονται σε επαφή με το physical computing και τη γλώσσα του processing-προγραμματισμού. Ανάμεσα σε πραγματικά αντικείμενα, ψηφιακά δεδομένα, καλώδια και κάμερες, προσδιορίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην τάξη τους και βρίσκουν μόνοι τους λύσεις.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο 2016 – Μάιο 2017
σε 6 διαδοχικές εβδομάδες. Ο μέσος όρος διάρκειας κάθε δράσης είναι 3 ώρες.

Για υποβολή αίτησης συμμετοχής στείλετε email στο  education@sgt.gr μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016. Οι απαντήσεις θα δοθούν έως τις 17 Οκτωβρίου 2016. Να αναφέρονται στο μήνυμα οι θεματικές ιδέες για τον τρόπο που θα θέλατε να αλλάξει η σχολική τάξη και να καταγράφεται ο εξοπλισμός  του σχολείου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θανάσης Δεληγιάννης (Οpen Technologies Expert/ Eκπαίδευση και ανοικτές τεχνολογίες)
Κώστας Παπαδήμας (Community Manager/ Διαχείριση κοινότητας) κ.ά.
Για το πρόγραμμα αυτό η Στέγη συνεργάζεται και με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ).