Φέτος και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Unique Minds (φοιτητικός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός), στοχεύοντας στην διευκόλυνση της ακαδημαϊκής αναζήτησης των μαθητών, διοργανώνει τη δωρεάν διημερίδα ακαδημαϊκού προσανατολισμού “Unique Days” στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 10 και 11 Απριλίου 2017, με επίκεντρο τις σπουδές στις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Η εκδήλωση διοργανώνεται εξολοκλήρου από φοιτητές και απευθύνεται πρωταρχικά σε μαθητές αλλά και σε ενδιαφερόμενους γονείς και καθηγητές. Πιο αναλυτικά, η κάθε μία από τις ημερίδες θα περιλαμβάνει:

  • Αναλυτικές παρουσιάσεις όλων των σχολών (Ε.Μ.Π. και Ο.Π.Α.) από φοιτητές.
  • Διαδραστικά workshops διοργανωμένα από εθελοντές φοιτητές της κάθε σχολής. Στα workshops, οι μαθητές καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη το βασικό αντικείμενο μελέτης της κάθε σχολής, με την καθοδήγηση, φυσικά, των φοιτητών.
  • Ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές των σχολών και των δύο ιδρυμάτων, στους οποίους οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τις σχολές που τους ενδιαφέρουν.
  • Γνωριμία με φοιτητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα ιδρύματα αυτά καθώς και με επιτυχημένα φοιτητικά projects.

Για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να πραγματοποιήσουν προεγγραφή για την ημερίδα της επιλογής τους. Για την πλήρωση των θέσεων της ημερίδας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο uniqueminds.gr.
Για οποιαδήποτε απορία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν στα ακόλουθα e-mails:

  • Για τη UNIque Day του Ε.Μ.Π.: ntua@uniqueminds.gr
  • Για τη UNIque Day του Ο.Π.Α.: asoee@uniqueminds.gr

Πηγή: www.epixeiro.gr