Διαθέσιμο και στην Ελλάδα είναι πλέον το YouTube Kids, μία εφαρμογή που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και δημιουργήθηκε από το YouTube με σκοπό να επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνούν εύκολα και διασκεδαστικά αλλά με περισσότερη ασφάλεια καθώς το περιβάλλον είναι ελεγχόμενο. Το υλικό του παρέχεται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αποκλειστικά και μόνο για παρακολούθηση: τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν βίντεο ή να σχολιάσουν, μπορούν μόνο να βλέπουν. Στο υλικό συμπεριλαμβάνονται προτάσεις που έχει καταθέσει το SaferInternet4Kids.gr.

Οι λειτουργίες της εφαρμογής έρχονται στο τηλέφωνο, το tablet ή σε μεγάλη οθόνη μέσα από τις κονσόλες παιχνιδιών ή οποιαδήποτε Smart TV. Μπορείτε να συνδεθείτε εδώ ή να  κατεβάσετε την εφαρμογή μέσω του Google Play και του Apple Store.

Τα προφίλ των παιδιών είναι προσβάσιμα μόνο όταν είναι συνδεδεμένος κάποιος γονέας. Μπορείτε να προσθέσετε έως οκτώ προφίλ ανά λογαριασμό.


Πώς επιλέγονται τα διαθέσιμα βίντεο στο YouTube Kids;

Η μία επιλογή είναι να επιτρέψετε στο παιδί σας να εξερευνά όλα τα βίντεο στο YouTube Kids.

Ως δεύτερη επιλογή,  οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 3 διαφορετικών ρυθμίσεων περιεχομένου με βάση την ηλικία:

  •     Προσχολική ηλικία (4 ετών και κάτω)
  •     Μικρότερη ηλικία (5-7 ετών)
  •     Μεγαλύτερη ηλικία (8-12 ετών).

Η τρίτη επιλογή είναι να επιλέξετε μόνοι σας το περιεχόμενο στο οποίο θα έχει πρόσβαση το παιδί σας (Εγκρίνετε μόνοι σας περιεχόμενο). Αν ορίσετε αυτήν την επιλογή, το παιδί σας δεν θα μπορεί να κάνει αναζήτηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής αυτής της επιλογής, ανατρέξτε στον οδηγό YouTube Kids σχετικά με τους γονικούς ελέγχους και τις ρυθμίσεις.

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα επιλέγουν περιεχόμενο από το ευρύτερο σύνολο των βίντεο στο YouTube. Επειδή η όλη διαδικασία επιλογής είναι σε εξέλιξη αν τυχόν βρείτε κάποιο βίντεο το οποίο δεν είναι κατάλληλο, μπορείτε να το αποκλείσετε ή να το αναφέρετε.

Ορίστε την επιλογή που νομίζετε ότι ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας. Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή. Προσφέρονται επίσης μια ποικιλία εργαλείων και ρυθμίσεων τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε περαιτέρω την εμπειρία του παιδιού σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους γονικούς ελέγχους και τις ρυθμίσεις.

Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι πολύ φιλικό προς την οικογένεια, επιτρέποντας στα παιδιά να απελευθερώσουν την περιέργεια και τη φαντασία τους μέσα από κανάλια και λίστες που έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες: Παιχνίδια, Μουσική, Προγράμματα και Εξερεύνηση.

Με το ενσωματωμένο χρονόμετρο που διαθέτει η εφαρμογή, οι γονείς μπορούν εύκολα να περιορίσουν το χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη, για παράδειγμα στα 30 λεπτά παρακολούθησης. Η εφαρμογή θα ειδοποιήσει το παιδί για τη λήξη του χρόνου.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.


Περιβάλλον πλατφόρμας – Ρυθμίσεις περιεχομένου