Οι εφαρμογές που προσφέρουν δωρεάν ένα φιλικό και χρηστικό περιβάλλον σπανίζουν.

Το Animaker είναι μία εφαρμογή δημιουργίας παρουσιάσεων και βίντεο που μέχρι στιγμής επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμού με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, παρέχει αρκετές δυνατότητες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων εργασιών (έχει αρκετά χαρακτηριστικά PRO, διατηρώντας όμως τη λειτουργικότητά του) και ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον.

Δημιουργία χαρακτήρα στο animaker

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • πληθώρα έτοιμων χαρακτήρων και δυνατότητα δημιουργίας νέων χαρακτήρων
  • πληθώρα έτοιμων σκηνικών και δυνατότητα “ανεβάσματος” εικόνων
  • το πολύ ωραίο χαρακτηριστικό των “δράσεων” (actions) που επιτρέπει στους χαρακτήρες να αποκτούν ζωή. Δηλαδή μπορείς να προσθέσεις συγκεκριμένες κινήσεις στους ήρωές σου, όπως π.χ. περπάτημα, ομιλία σε κοινό,  χρήση συσκευής κ.α. ώστε να φαίνεται σαν βίντεο και όχι κόμικ.
  • προσθήκη μουσικής
  • προσθήκη ομιλίας
  • φιλικό περιβάλλον, μόνο για μεγάλες τάξεις δημοτικού όμως

    Δημιουργία σκηνής στο animaker

Το μόνο μειονέκτημα που έχω δει ως τώρα είναι ότι κάποιες φορές “κολλάει” για λίγο αλλά επανέρχεται.

 

Στο μάθημα των Τ.Π.Ε. τα παιδιά μπορούν να κληθούν να δημιουργήσουν σύντομα βίντεο στα οποία εξηγούν/αναλύουν κάποιο θέμα ή περιγράφουν κάποιο φαινόμενο.

Η δημιουργία βίντεο καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους αλλά ταυτόχρονα θέτει όρια, που τα υποχρεώνουν να οργανώσουν το υλικό τους. Η διάρκεια του βίντεο, η λογική αλληλουχία των σκηνών, τα προσεκτικά επιλεγμένα κείμενα που μεταφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να πλατιάζουν αποτελούν δημιουργικές προκλήσεις για τους μαθητές μας.

 

Χρήσιμα βίντεο:

1. Στο κανάλι του theodoros bousios (επιμορφωτή στα σεμινάρια του etwinning) θα βρείτε αρκετά βίντεο για το animaker, στα ελληνικά.

2. Από το επίσημο κανάλι του Animaker, παραθέτω ένα βίντεο που με βοήθησε πολύ. Είναι στα αγγλικά.