Πολλές φορές θέλουμε να προβάλλουμε κάποιο βίντεο από το youtube στη σχολική τάξη και ανησυχούμε για τις διαφημίσεις που θα εμφανιστούν, για τα προτεινόμενα βίντεο στη δεξιά στήλη καθώς και  τα σχόλια  που κάποιες φορές ξεφεύγουν από τους κοινούς κανόνες ευγένειας.

Εκτός από την απλή και δυστυχώς παράτυπη τακτική του “κατεβάσματος” του βίντεο και της προβολής του από ένα usb-stick (εξαιρετικά χρήσιμο όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε σχολικές τάξεις), υπάρχουν και δύο εφαρμογές που μας επιτρέπουν να προβάλλουμε το βίντεο απαλλαγμένο από όλες τις προαναφερόμενες υπηρεσίες. Το ViewPure και το SafeShare.

Πιο αναλυτικά :

  1. ViewPure

viewpure_screenshot

Επικολλώ τη διεύθυνση URL  που μ΄ ενδιαφέρει στο πεδίο με το κείμενο “Enter YouTube URL or search term…” και πατώ το κουμπί  Purify.Θα πρέπει να φαίνεται έτσι :

viewpure_screenshot2

Επιπρόσθετα το ViewPure προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσω το δικό μου URL, να βάλω κωδικό στη διεύθυνση καθώς και να ορίσω από ποια στιγμή θα ξεκινά το βίντεο και σε ποια στιγμή θα σταματά η προβολή.

viewpure_screenshot4JPG

Αφού πατήσω το κουμπί  Purify, εμφανίζεται μία νέα ιστοσελίδα στην οποία το βίντεο προβάλλεται χωρίς άλλα πρόσθετα στοιχεία.

viewpure_screenshot3

Μπορώ να προσθέσω στη γραμμή σελιδοδεικτών το κουμπί Purify και απλά το πατώ όταν βλέπω ένα βίντεο στο Youtube που μ΄ ενδιαφέρει.

2. SafeShare

safeshare_screenshot

Επικολλώ τη διεύθυνση URL  που μ΄ ενδιαφέρει στο πεδίο με το κείμενο “Paste a YouTube link” και πατώ το κουμπί  Generate Safe Link. Θα πρέπει να φαίνεται έτσι :

safeshare_screenshot2

Πατώ το σύνδεσμο Take me to the safe view>> και ανοίγει μία ιστοσελίδα όπου προβάλλεται το βίντεο μου χωρίς άλλα πρόσθετα  στοιχεία.

safeshare_screenshot3

 

3. VLC

Αν στον υπολογιστή που χρησιμοποιώ είναι εγκατεστημένος ο  VLC Media Player, μπορώ να δω το βίντεο μέσω του προγράμματος.

Πηγαίνω Πολυμέσα –> Άνοιγμα ροής δεδομένων δικτύου, εισάγω τη διεύθυνση URL του youtube που θέλω στο  αντίστοιχο πεδίο και πατάω το κουμπί Αναπαραγωγή.

Το βίντεο προβάλλεται κανονικά.

vlc stigmiotipo