Ο δήμος Αθηναίων εφαρμόζει την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Σχολεία» με δράσεις που υλοποιεί στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων και παιδικών σταθμών καθ? όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για όλους τους πολίτες των τοπικών κοινοτήτων.

Τα σχολικά κτίρια ανήκουν στο Δήμο και οι χώροι τους, μετά τις ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δύνανται να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθιστώντας τα σχολεία κέντρα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Τα «Ανοιχτά Σχολεία» βρίσκονται σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, συγκεκριμένα σε 25 γειτονιές της Αθήνας και δικτυώνουν με τον τρόπο αυτό τον μαθητικό και τοπικό πληθυσμό από όλα τα σχολεία.

Τι σημαίνει το πρόγραμμα
Τα σχολικά κτίρια και οι αυλές τους παραμένουν ανοιχτά μετά το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού και έως τις 21:30 τις καθημερινές, και από τις 10:00 έως τις 20:00 τα σαββατοκύριακα με φύλακα και φιλοξενούν εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλους σε επίπεδο γειτονιάς.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» πρόκειται για μια καινοτόμα διεπιστημονική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των σχολείων σε κοινοτικά κέντρα ανοιχτά σε κατοίκους κάθε ηλικίας και κοινωνικής ομάδας. Πραγματοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε τις διαθέσιμες δραστηριότητες ανά σχολική μονάδα και τη διαδικασία εγγραφής εδώ.

Οι δράσεις είναι ανοιχτές προς όλους και είναι δωρεάν.