Το classdojo με μια πρώτη ματιά είναι μια καλαίσθητη εφαρμογή που επιτρέπει στον δάσκαλο/καθηγητή να επιβραβεύει/ενισχύει θετικές συμπεριφορές μέσα στη σχολική τάξη. Απαραίτητη βέβαια η ύπαρξη υπολογιστή/tablet με σύνδεση στο Διαδίκτυο και επιθυμητή η ύπαρξη βιντεοπροβολέα στην τάξη.

Η εγγραφή στην υπηρεσία είναι δωρεάν, αν και ζητά αρκετά στοιχεία. Μετά τη σύνδεση, ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει τα τμήματά του, να εγγράψει τους μαθητές του και να δημιουργήσει τις δικές του καρτέλες με τα προσωπικά κριτήρια θετικής/μη επιθυμητής συμπεριφοράς (πχ. συνεργάζεται με τους συμμαθητές του/διακόπτει το δάσκαλο κ.α.). Κατά τη διάρκεια του μαθήματος μ’ ένα απλό κλικ αποτυπώνει τη συμπεριφορά των μαθητών του και παρακολουθεί την εξέλιξή τους.

classdojo_apotiposi_class

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να εγγράψει και τους γονείς στην τάξη του και να τους ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο (η εφαρμογή τρέχει και σε smartphones).

Επίσης μέσω των Ιστοριών υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης υλικού για μελέτη, η δημιουργία ενός άτυπου βιβλίου ύλης, η ανάρτηση εικόνων από κάποια δραστηριότητα που έγινε στο σχολείο κ.α.

Επισκεφτείτε το classdojo εδώ.