Οι μικρότοποι του Φωτόδεντρου (Φωτόδεντρο microsites) είναι αυτόνομοι ιστότοποι, εστιασμένοι ως προς το θέμα ή το στοχευόμενο κοινό ή το είδος του περιεχομένου, οι οποίοι προσφέρουν εύκολη πλοήγηση και πρόσβαση σε υποσύνολα Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων από τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου Φωτόδεντρο.  Διαθέτουν ελκυστικό, γραφικό περιβάλλον κατάλληλο για το κοινό όπου απευθύνονται και παρέχουν ευκολία στην πλοήγηση και στην εύρεση Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων, μέσα από προ-επιλεγμένους και προκαθορισμένους συνδυασμούς φίλτρων και αναζητήσεων με λέξεις κλειδιά.


Ο μικρότοπος «Φωτόδεντρο Δημοτικό» 1.0 δημιουργήθηκε για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε έτσι ώστε να τους διευκολύνει στην εύρεση Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων που βρίσκονται στον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου «Φωτόδεντρο» (photodentro.edu.gr) και αφορούν στο Δημοτικό Σχολείο (ηλικίες 6-12).

Παρέχει δυνατότητες πλοήγησης σε Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς  Πόρους του Φωτόδεντρου για το Δημοτικό Σχολείο ανά:

  • σχολική τάξη
  • μάθημα
  • τύπο μαθησιακού αντικειμένου (επιλεγμένες κατηγορίες)
  • εμπλουτισμένο σχολικό βιβλίο

καθώς και δυνατότητα ελεύθερης αναζήτησης στο Φωτόδεντρο για Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους που αφορούν στο Δημοτικό.

Διαθέσιμοι πόροι για το μάθημα των ΤΠΕ στη Δ’ Δημοτικού

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να επισκεφτείτε τον μικρότοπο  «Φωτόδεντρο Δημοτικό» 1.0.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον αναλυτικό οδηγό χρήσης του μικρότοπου ?Φωτόδεντρο Δημοτικό 1.0? για εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα σύντομο οδηγό χρήσης του μικρότοπου ?Φωτόδεντρο Δημοτικό 1.0? για μαθητές/τριες.