Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 γιορτάσαμε στο 85ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017.  Το μήνυμα της φετινής ημέρας ήταν: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Οι μαθητές της Ε? και ΣΤ? τάξης:

  • παρακολούθησαν σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο που τους προβλημάτισαν και τους ενημέρωσαν για θέματα ιδιωτικότητας και σωστής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • συμμετείχαν σε διάλογο γύρω από τις δικές τους διαδικτυακές συνήθειες καθώς και τους κινδύνους που αυτές παρουσιάζουν
  • έλυσαν κουίζ

85dimath_sid2017

Επιπρόσθετα:

  • με τους μαθητές της Ε? τάξης συμμετείχαμε στο διαγωνισμό “Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο” που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Δείτε τις εργασίες των μαθητών εδώ.
  • με τους μαθητές της ΣΤ? τάξης φτιάξαμε τα δικά μας παιχνίδια γνώσεων στο Scratch σχετικά με τη σωστή χρήση των κινητών και tablets. Δείτε τις εργασίες των μαθητών εδώ.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο.

Σκοπός της ημέρας είναι να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και της  αναζήτησης ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά.