Με τους μαθητές του Ε1 του 71ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών υλοποιούμε φέτος ένα πολιτιστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο Κουκάκι. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα σταυρόλεξο. Αξιοποιήσαμε το βιβλίο «Κουκάκι Φιλοπάππου Γαργαρέττα» των Μάρω Βουγιούκα και Βασίλη Μεγαρίδη, Εκδόσεις Φιλιππότη που υπάρχει στη σχολική μας βιβλιοθήκη και εμπεριέχει ένα κατάλογο με τους δρόμους και τις ιστορίες που κρύβουν τα ονόματά τους.

Οι μαθητές  Ναϊάδα, Ειρήνη, Τζόις, Ολίβια, Νικόλ, Εβελίνα, Γιώργος, Κάλλια, Χριστιάνα, Μαρινέλα, Λειν, Νώντας και Παύλος του Ε1 συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του σταυρόλεξου. Μοιράστηκαν τη μελέτη σε ομάδες και επέλεξαν τους δρόμους που θα συμπεριλαμβάνονταν στο σταυρόλεξο. Έγραψαν τις ερωτήσεις  και στο εργαστήριο Πληροφορικής με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού δημιούργησαν το παρακάτω σταυρόλεξο.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ: Κάνοντας κλικ πάνω στη λέξη, εμφανίζεται ο ορισμός. Υπάρχει και το κουμπί Solve στην περίπτωση που δεν ξέρετε τη λύση! Αν το σταυρόλεξο εμφανίζεται με περίεργους χαρακτήρες, απλά κάντε ανανέωση της σελίδας.

Καλή επιτυχία!

 

ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ