Η ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) με τη συνεργασία Σχολών και Τμημάτων Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, Πληροφορικής του ΠΑΠΕΙ και Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διοργανώνει για 34 συνεχή χρόνια τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της UNESCO και του ΥΠΑΙΘ. Οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν στον 34ο ΠΔΠ θα κληθούν να συγκροτήσουν τις Εθνικές ομάδες Πληροφορικής. Οι Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής θα συμμετάσχουν σε  Διεθνείς Διοργανώσεις (Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες πληροφορικής) του τρέχοντος σχολικού έτους.

Σύμφωνα με το Νόμο 4692/2020 άρθρο 40,  οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείων, που έχουν διακριθεί στη Διεθνή και τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πληροφορικής, της επιλογής τους.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 34ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr όπου έχει αναρτηθεί ο Κανονισμός, αναλυτικές οδηγίες και ενδεικτικές ημερομηνίες.

Επίσης, μπορούν να απευθύνονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Γραμματεία ΕΠΥ, Σπύρου Τρικούπη 20, 106 82 Αθήνα, ηλεκτρονικά στα e-mails: epy@epy.gr και info@pdp.gr.


Η Α’ φάση του διαγωνισμού έχει ξεκινήσει. Μπορείτε να δείτε το θέμα της Α’ φάσης, κάνοντας κλικ εδώ. Η λήξη προθεσμίας υποβολών Α’ φάσης είναι στις 17 Ιανουαρίου 2022.