Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες σε 25 χώρες σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για δέκατη συνεχή χρονιά, διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και για όλα τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου Πατησίων την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη, τη μαζική προσέλευση χιλιάδων κόσμου, των πολιτών της Αθήνας, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, οι οποίοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε:

  • παρουσιάσεις,
  • εκδηλώσεις και δρώμενα,
  •  σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, τεχνητή νοημοσύνη, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων, επιστημονικών οργάνων και μοντέλων.

Η έμφαση τη φετινή χρονιά δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης για την πράσινη αειφόρο και ψηφιακή μετάβαση.

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο κτίριο Αβέρωφ, ώρες 17:00 – 22:00 και η είσοδος είναι δωρεάν για όλους. Για να δείτε το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://researchersnight.gr/events/.