Όλοι, μικροί και μεγάλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεν έχουμε όμως τον ίδιο βαθμό εξοικείωσης με την τεχνολογία και τις συνεχείς εξελίξεις της.

Μία τεράστια εξέλιξη η οποία διαρκώς κερδίζει έδαφος είναι το εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα Linux. Το Linux κάνει ότι κάνουν και τα Windows (και καλύτερα) με τη διαφορά ότι είναι ανοιχτό λογισμικό (δηλαδή οι εντολές που το απαρτίζουν είναι διαθέσιμες στον οποιονδήποτε για έλεγχο, βελτίωση και επαναδιάθεση στην κοινότητα) και ότι είναι ελεύθερο, δηλαδή διατίθεται δωρεάν.

Όταν αγοράζουμε έναν υπολογιστή, υπάρχουν προεγκατεστημένα τα Windows, το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα (το κόστος τους περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του υπολογιστή). Για πολλούς  η εγκατάσταση και χρήση ενός άλλου λειτουργικού συστήματος (έστω και παράλληλα με τα Windows)  αποτελεί έναν ηράκλειο άθλο.

Γι΄ αυτό η κοινότητα του Ubuntu-gr  (https://ubuntu-gr.org) και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε  από κοντά  το Ubuntu Linux ( τη πιο δημοφιλή έκδοση του Linux σήμερα) και σας βοηθούν να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας (εφόσον τον έχετε μαζί σας στην εκδήλωση).

ubuntu14.04_capture

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015,  στις 6:00 μ.μ.,  στο κτίριο του INNOVATHENS στο Γκάζι διοργανώνεται το Ubuntu Installfest, όπου θα έχετε τη δυνατότητα :

  • να μάθετε πως να εγκαταστήσετε, ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux μαζί με δεκάδες εφαρμογές Ελεύθερου λογισμικού που το συνοδεύουν.
  • να δείτε σε δράση το Ubuntu Linux ακόμη και αν δεν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.
  • να λύσετε τυχόν απορίες σας για το αν το Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό είναι κατάλληλο για εσάς.
  • να λάβετε βοήθεια για τυχόν προβλήματα που έχετε κατά την εγκατάσταση και χρήση του Ubuntu.

Δείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ.