Η ΕΠΥ  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων διεξάγει και φέτος για 28η χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής διατηρώντας την αλγοριθμική χροιά του.

Η συμμετοχή των μαθητών  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής τους  δίνει  την ευκαιρία  να αποδείξουν την αξία τους και να διακριθούν σε βαλκανικό και σε διεθνές επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στις Βαλκανικές και Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής.

Στον περυσινό, 27ο Διαγωνισμό, οι μαθητές που διακρίθηκαν έφεραν στην Πατρίδα μας ένα χάλκινο μετάλλιο από την 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI), δύο χάλκινα μετάλλια από την Βαλκανιάδα Πληροφορικής (BOI), ένα αργυρό και ένα χάλκινο από την την 9η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (JBOI).

Ο σκοπός όμως του Διαγωνισμού δεν είναι μόνο η προσέλκυση ταλαντούχων μαθητών αλλά, όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στην Πληροφορική και στις συνδεδεμένες με αυτήν, τεχνολογίες.

Η ΕΠΥ στα πλαίσια της υποστήριξης του ΠΔΠ θα δώσει σε όλους τους διαγωνιζόμενους μαθητές τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων χωρίς κόστος.

Στα μαθήματα αυτά, διδάσκοντες θα είναι μέλη της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, παλαιοί μαθητές, μέλη της Εθνικής Ομάδας, και βραβευθέντες σε προηγούμενες διοργανώσεις καθώς και σε Βαλκανιάδες και Διεθνείς  Ολυμπιάδες Πληροφορικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές παρακαλούνται να συμπληρώσουν άμεσα τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/yVrMASGWbk. Περισσότερες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους μετά την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail εγγραφής τους.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Σάββατα με ημερομηνία έναρξης 12 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα.