Την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015, εορτάστηκε για 12η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Η θεματική και το σύνθημα του φετινού εορτασμού ήταν: “Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Σχολεία σε όλη την επικράτεια οργάνωσαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Στο 145ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης έλυσαν κουίζ σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια και δημιούργησαν τα δικά τους συννεφόλεξα με θετικές και αρνητικές λέξεις που σχετίζουν με το διαδίκτυο. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε ένα βίντεο  με τα συννεφόλεξα τους.

Με τους μαθητές της Ε΄ τάξης παρακολουθήσαμε σύντομα βίντεο προτεινόμενα από το saferinternet, με σκοπό τον προβληματισμό και τη δημιουργία γόνιμου διαλόγου γύρω από θέματα ιδιωτικότητας, χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και netiquette. Οι μαθητές έλυσαν κουίζ και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας βασισμένα στα βίντεο που παρακολούθησαν.

Με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης φτιάξαμε κόμικ. Τα παιδιά στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής έγραψαν τις ιστορίες τους  και στο μάθημα της Πληροφορικής τις μετέτρεψαν σε κόμικ.

Δείτε τις εργασίες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης  :

Δείτε επίσης αναρτήσεις για τις δράσεις :

Ιστοσελίδα 145ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών – Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

Δράσεις Πρεσβευτών Ημέρας Ασφαλούς Διαδίκτυου 2015