Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας, που εκπονήθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε ανήλικους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, απ΄όπου προκύπτει ότι  παιδιά από την ηλικία των 6 ετών έχουν λογαριασμό στο Facebook! Μάλιστα τα παιδιά αυτά δηλώνουν ψευδή στοιχεία καθώς απαγορεύεται η δημιουργία λογαριασμού σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Αναλυτικά από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι:

-το 52% των παιδιών θεωρούν πως είναι φωτεινοί παντογνώστες στα θέματα της τεχνολογίας σε σύγκριση με τους γονείς τους.

-το ίδιο ποσοστό είναι μέλος τουλάχιστον μιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

-ένα στα πέντε παιδιά χρησιμοποιεί το Facebook περισσότερες από δύο ώρες σε κανονική σχολική ημέρα, στην οποία έχει διάβασμα.

-στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα ποσοστό 36% μπαίνει στο Facebook περισσότερες από δύο ώρες.

-μόλις το 8,5% χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να μελέτη και εκπαιδευτική πλοήγηση.

-το 37% των παιδιών παίζει καθημερινά παιχνίδια σε tablets και το 22% οικειοποιείται με τις ώρες τα κινητά τηλέφωνα των γονιών του.

Τέλος, στην έρευνα επισημαίνεται ότι τα παιδιά προτιμούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο από το υπνοδωμάτιό τους, εκεί όπου δεν έχουν καμία επίβλεψη από ενήλικα.

Η έρευνα που έγινε το 2015 σε μαθητές ηλικίας 11 ? 12 ετών στην Αττική και δημοσιεύθηκε στις 24/02/2016 στην  εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», επιβεβαιώνει πως τα σημερινά παιδιά είναι κολλημένα με τα ηλεκτρονικά μέσα και παρουσιάζει μία  ανησυχητική εικόνα για τις διαδικτυακές συνήθειές τους.

Πηγή : http://www.athina984.gr