Θες να μάθεις να αναπτύσεις τις δικές σου εφαρμογές, να πειραματιστείς με την τρισδιάστατη εκτύπωση και τη ρομποτική;

Η ΕΕΛΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα) και το πρόγραμμα Code+Create, σε συνεργασία με το Impact Hub Athens στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης διοργανώνουν ένα εργαστήριο για εφήβους.


Που απευθύνεται : Σε μαθητές από 15 έως 18 ετών.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών! Απαιτείται βασική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας καθώς όλα τα εργαστήρια θα είναι στα αγγλικά.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Δωρεάν εργαστήρια που χρησιμοποιούν λογισμικό ανοιχτού κώδικα με την τελευταία τεχνολογία.

Νοέμβριος 2017: Εισαγωγή στην τρισδιάστατη εκτύπωση, τη ρομποτική και τις εφαρμογές IoT.

Δεκέμβριος 2017: Εισαγωγή στον προγραμματισμο  με Python

Τα εργαστήρια αποτελούνται από 3ωρες συνεδρίες (2 φορές την εβδομάδα x 3 ώρες x 8 εβδομάδες) . Επιπλέον, όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση, μία φορά την εβδομάδα, στο εργαστήριο εκμάθησης για ελεύθερη άσκηση και πειραματισμό σε ομάδες ή μεμονωμένα.


Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2017 στο κέντρο της Αθήνας. Παρέχονται δωρεάν εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών για όλους τους συμμετέχοντες.


Γιατί: Η ψηφιακή παιδεία είναι μια κρίσιμη δεξιότητα για τον 21ο αιώνα. Όλοι αξίζει να έχουν την ευκαιρία να μάθουν νέες δεξιότητες. Αυτά τα μαθήματα είναι ανοιχτά τόσο σε Έλληνες όσο και σε νεοεισερχόμενους στην Ελλάδα.

 

Για υποβολή αίτησης κάντε κλικ στον σύνδεσμο: ellak.gr

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Πηγή: https://edu.ellak.gr/