Τη φετινή χρονιά με τους μαθητές/τριες του ΣΤ2 του 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και την καταπληκτική δασκάλα τους, κ. Ανεζούλα Τσίμπικα αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας ραδιοφωνική εκπομπή στο European School Radio. Θέμα της εκπομπής μας τα επαγγέλματα των γονιών των παιδιών.

Αρχικά η Ανεζούλα ανέλαβε να συγκεντρώσει τα επαγγέλματα των γονιών και μέσω ψηφοφορίας επιλέχθηκαν τα 8 πιο δημοφιλή. Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και ετοίμασαν τις ερωτήσεις τους.

Δείτε κάποια από τα φύλλα με τις ερωτήσεις που ετοίμασαν τα παιδιά:

Όταν ήμασταν έτοιμοι, καλέσαμε τους γονείς και στο εργαστήριο ΤΠΕ πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις χρησιμοποιώντας την Ηχογράφηση των Windows.

Οι μαθητές/τριες ανέλαβαν τη βασική επεξεργασία των αρχείων ήχου, δηλαδή τη διαγραφή παύσεων ή λαθών και την ενίσχυση ή αντίθετα την εξασθένιση προβληματικών σημείων. Χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα Audacity με μεγάλη επιτυχία. Το τελικό μοντάζ το ανέλαβα εγώ.

Τα παιδιά επέλεξαν  το τραγούδι Little_Picture_Instrumental των Alialujah_Choir για την αρχή και το τέλος της εκπομπής μας, από το Free Music Archive (δεν έψαξαν τα ίδια αλλά τους έδωσα μια συλλογή).

 

Η εκπομπή μας θα μεταδοθεί την Κυριακή 13/05/2018, στις 12:00΄ στο European School Radio.

Μπορείτε να την ακούσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Ραδιοσυνεντεύξεις – Εξερευνώντας τα επαγγέλματα των γονιών μας” .

Σημείωση: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που ήρθαν στο σχολείο πρωινές ώρες και συμμετείχαν με θετική διάθεση στο όλο εγχείρημα.