Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου εξοπλίζοντας τους μαθητές τους με τις ψηφιακές γνώσεις που απαιτούνται στο σημερινό κόσμο και αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη, που θα τους επιτρέψει να πλοηγούνται καλύτερα στον ψηφιακό κόσμο. Μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους περιεχόμενο, να κάνουν θετικές επιλογές στο διαδίκτυο και να αποτελέσουν ένα παράδειγμα σωστής διαδικτυακής συμπεριφοράς για τους μαθητές τους.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Φέτος θα υλοποιήσω δράσεις σε όλες τις τάξεις από την Α’ ως την ΣΤ’ Δημοτικού. Πιο αναλυτικά, το υλικό που θα αξιοποιήσω είναι:

Α’ δημοτικού ΕΚΑΔ – Η Αθηνά και το tablet
Β’ δημοτικού ΕΚΑΔ – Η μεγάλη απόφαση του @Παπάκη
Γ’ δημοτικού ΕΚΑΔ- Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη & φύλλο εργασίας για προσωπικά δεδομένα
Δ’ δημοτικού esafetykit & κουίζ στην Ηλεκτρονική Τάξη (moodle)
Ε’ δημοτικού Σειρά GameOn & συζήτηση
ΣΤ’ δημοτικού Κουίζ ΕΚΑΔ & κουίζ στην Ηλεκτρονική Τάξη (moodle)

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές σχολικών μονάδων και φορέων στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020.

Και οι βεβαιώσεις Υποστηρικτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020: