Στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζονται έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων όλων των γνωστικών αντικειμένων όλων των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση δίνει την ευκαιρία:
α) της ανάδειξης και ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Το Φεστιβάλ έχει, και για το σχολικό έτος 2020-2021, την υποστήριξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ16/163665/Δ2/1-12-2020), και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής, καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες, κ.τ.λ.).


Με τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών φτιάξαμε φέτος το δικό μας ηλεκτρονικό περιοδικό χρησιμοποιώντας την υπηρεσία schoolpress του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Το περιοδικό ήταν ένα πρότζεκτ που “έτρεχε” παράλληλα με το μάθημά μας και τα παιδιά προετοίμαζαν τα άρθρα τους στο σπίτι και τα έστελναν μέσω της η-τάξης για δημοσίευση.
Αποτέλεσε ένα χώρο δημιουργικής έκφρασης των παιδιών τα οποία με εντυπωσίασαν πολλές φορές με τις αναρτήσεις τους και την επιμέλειά τους.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το περιοδικό μας κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: https://schoolpress.sch.gr/70mag/

Επίσης μπορείτε να δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για την παρουσίαση στο φεστιβάλ: